Hvordan spørre en venninne om hun vil være din brudepike

Et vellykket bryllup krever god planlegging. Alt fra lokalet og menyen til kjolen og gjestelisten må nøye gjennomgås og planlegges. Dette er en stor oppgave og det kan lønne seg å få hjelp. 

Tradisjonelt sett hjelper familie og ikke minst venner og venninner til. Fremdeles er dette veldig vanlig. Nære venninner inviterer man gjerne til å være brudepiker. Gifter du deg i kirken, står brudepikene oppe ved alteret. Gifter du deg borgerlig er det mange som tror at de ikke kan ha brudepiker. Heldigvis stemmer ikke det. Brudepiker kan du ha uansett seremoni. Husk også at det er helt opp til deg om du vil at de skal gå med brudepikekjoler eller vanlige selskapskjoler. Du kan gjøre det som føles best for deg.

Når det er fastslått, hvordan skal du spørre din venninne om hun vil være brudepike?

Personlig

Vi lever i en digital verden, så det er vanlig å sende sms eller holde kontakten på andre digitale plattformer. Dette har selvsagt sin plass, men det er viktig at du er personlig i dette tilfellet. Inviter henne ut på en kaffe eller lignende, og spør henne når dere sitter sammen. 

Har du ikke muligheten til å møtes før bryllupet, er selvfølgelig digital kontakt en god løsning. Prøv å gjøre det så personlig som mulig. Du kan ringe eller gjerne bruke Facetime. Mulighetene er flere. 

En spesiell velkomstgave

Å være brudepike handler også om å være med i en eksklusiv liten gruppe, brudens gruppe. Hva passer vel bedre enn å få laget t-skjorter, en liten veske eller annet med brudens initialer og tittelen «Brudepike». 
Det finnes mange forskjellige selskaper som lager slike gaver, og prisen er ikke avskrekkende. De har flere forskjellige design som du kan velge mellom, så du behøver ikke å være kreativ. 

Gi en goodie-bag

Det er viktig å vise at du setter pris på brudepikene. Å gi dem en liten boks fylt med håndkrem og godlukt, eller noe annet de setter pris på, skaper en god start. Det blir en viktig del av opplevelsen og er med på å skape samhold. 

Er du veldig kreativ, kan du sette sammen en meget personlig gave fylt av småting du vet hun setter pris på.  Eller du kan kjøpe en liten pakke fylt med godsaker. 

Skap et samhold

Noe av målet med å bruke litt ekstra tid og energi på denne prosessen er å gi brudepiken en god opplevelse og skape et godt samhold mellom brudepikene. Det er ikke alltid slik at brudepikene kjenner hverandre fra før og derfor gjelder det å skape en sammensveiset gjeng kjapt.
Så måten du spør, eller inviterer venninnen til å bli med i «gruppen» er ofte svært viktig for hvordan gruppen vil fungere. I de fleste tilfellene vil brudepikene være med på å organisere festlighetene og støtte bruden under planleggingen. Da bør de kunne fungere godt i en gruppe, kunne samarbeide og føle at de er en viktig del av bryllupsfeiringen. En god start er veldig viktig for å få til denne følelsen! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *